sunnuntai 24. tammikuuta 2016

"Kyllä jouluna kuuluu olla kotona..."

Niinhän se on. Jouluna ei saisi matkustaa minnekään, korkeintaan sukulaisten luo ja ehdottomasti Suomen rajojen sisäpuolella.

Me olemme pääsääntöisesti jouluna jossain muualla kuin kotona. Käymme sukulaisten luona ennen matkalle lähtöämme (nytkin on ensi viikonloppu ja seuraava viikko buukattu täyteen vierailukohteita) ja toivotamme silloin hyvää joulua läheisillemme. Sitten voimmekin lähteä hyvin mielin matkaan.

Joulukuusi Meksikon Playa del Carmenissa 


Joulu on ainakin minulle rauhoittumisen aikaa ja kotona se ei vaan onnistu. Ne muutamat joulut, kun olemme kotona viettäneet, olemme ennen joulua kiirehtineet paikasta toiseen ja sitten joulun pyhinä käymme jokaisena päivänä eri sukulaisten luona. Aattoillan olemme kotona kahdestaan, perinteenämme on runsas juustotarjotin ja hyvä viini sen kanssa. Vasta silloin on minullakin sellainen rauhallinen ja seesteinen olo. Kunnes seuraavana päivänä taas ajamme sukulaisten luo...

Joulukuusi Sydneyssa, Australiassa


Matkoilla ollessamme vietämme yleensä aaton rannalla. Mikäs sen mukavampaa kuin lämpö ja valo sekä rauhallinen loikoiku aurinkotuolissa välillä kirjan sivuja käännellen. Kuulostaa minun korviini todella paljon rentouttavammalta kuin yllämainittu paikasta toiseen syyhkäily.

Joulukuusi Las Palmasissa


"Mutta joulunahan pitää olla lunta maassa ja pakkasta, vasta silloin on oikea joulu." Ei taida tänä vuonna tulla oikeaa joulua sitten, ainakaan tänne Etelä-Suomeen. Tällä hetkellä sataa vettä ja myrskytuuli puhaltelee viimeisiä lehtiä takapihaltamme, eikä säätiedotus sen parempaa säätä lupaa ihan lähiaikoina.

Joulukuusi St Maartenissa


Jos minä saan valita joulusään, on se mieluummin auringonpaistetta ja lämpöä kuin tällaista pitkittynyttä syyssäätä. Yksi parhaista joulumuistoistani on vuoden 2013 risteilyltä, kun  joulupäivän aamuna suuntasimme lidokannelle, minulla oli uusi joululahjakirja kädessä (jotain perinteitähän pitää olla, minulla se on joulukirja) ja olikin mukava loikoilla lämpimässä auringonpaisteessa lukemassa. Kotona olisin tehnyt saman olohuoneen nurkassa, tosin hieman eri vaatetuksella.

Minä Alluren jättikokoisen joulukuusen edessä


Samaisella risteilyllä kokoonnuimme jouluaattoiltana laivan kävelykadulle laulamaan joululauluja ja lopuksi alkoi sataa lunta - tosin keinolunta, mutta ihanan joulutunnelman siitäkin sai.

Joulupukki saapumassa Allure of the Seasilla


Ensimmäinen joulumme ulkomailla oli vuonna 2006, kun olimme Australiassa mieheni tuttavien luona. Jouluaattona kävimme eläintarhassa silittelemässä koaloja ja Tapaninpäivänä teimme, kuten australialaiset yleensäkin, ja suuntasimme rannalle. Menimme lautalla Manlyyn ja sieltä suoraan rannalle ja uimaan. Sen jälkeen söimme pizzaa puistossa. Edelleen muistan ajatelleeni, että tällaista kuuluu jouluna olla. Rauhallista ja lämmintä.

Ei jouluenkeli, vaan joulukoala Sydneyssa.


Ei liene tämän kirjoituksen jälkeen yllätys, että tänäkään vuonna emme joulua vietä kotona, vaan Lanzaroten auringon alla. Jouluaaton suunnitelmiimme kuuluu tällä hetkellä aamupäivä rannalla, sen jälkeen käymme kaupassa ja haemme jotain hyvää syötävää illaksi, todennäköisesti katkarapuja. Joulukinkkua saamme syödä aivan tarpeeksi ennen aattoakin.

Joulukuusi Thaimaan Kata Beachilla


Vietätkö sinä joulua Suomessa vai ulkomailla? Missä olisit jouluna mieluiten?

2 kommenttia:

  1. Suomessa, vähän Ruotsissakin, jos siellä olisi enemmän lunta lasketteluun... T. Kollega C

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, kollega C. Mehän emme laskettelusta välitä, emmekä lumesta juuri muutenkaan, joten jätän rinteet suosiolla muille. Mukavia laskettelukelejä!!

      Poista

Jätä kommenttisi tai terveiset...