lauantai 9. tammikuuta 2016

"Olisiko jo vihdoin aika..."

...jäädä vuorotteluvapaalle? KYLLÄ!

Olemme puhuneet vuorotteluvapaasta jo muutaman vuoden ja joka kerta on ollut "hyviä syitä", miksi se ei aikatauluun sovi. Viime syksynä aloimme jälleen keskustella asiasta ja kun samalla hallitus alkoi vihjailla kiristävänsä vuorotteluvapaan ehtoja, päätimme, että nyt tai ei koskaan. Tai ainakaan moneen vuoteen. Itselläni on tällä hetkellä 17 työvuotta takana ja lukemattomia edessä ja täytyy sanoa, että pieni tauko tekee varmasti hyvää.

Jään siis töistä pois helmikuun puolivälissä, koulujen talviloman alkaessa, ja palaan töihin - toivottavasti virkistyneenä - elokuussa. Herra L opettaa periodin loppuun ja aloittaa oman vapaansa maaliskuun puolivälissä. Sen jälkeen mennään!!

Aloitamme lennolla Sydneyyn Frankfurtin ja Singaporen kautta. Lentoyhtiöiksi valitsin Lufthansan ja Singapore Airlinesin, koska molemmat sijoittuvat jatkuvasti parhaimpien lentoyhtiöiden joukkoon. Esimerkiksi kesäkuussa Kauppalehti kertoi artikkelissaan, että Singapore Airlines valittiin vuonna 2015 maailman toiseksi parhaaksi lentoyhtiöksi ja Lufthansa oli Euroopan ykkönen.
Linkki artikkeliin löytyy t ä s t ä.

Kuva: Wikipedia


Toisena syynä valintaan oli, että pääsemme lentämään Frankfurtista Singaporeen A380 -koneella, joka tällä hetkellä on maailman suurin matkustajakone. En edelleenkään käsitä, miten tuon kokoinen ja kokonaan kaksikerroksinen lentokone pysyy ilmassa, mutta onneksi fysiikanopettajapuolisoni jaksaa selittää minulle uudelleen ja uudelleen Bernoullin yhtälöä.

Kuva: Flickr.com

Sydneyyn saavumme varmasti tokkuraisina lauantai-illalla ja seuraavana päivänä lähdemme 12 yön risteilylle eteläiselle Tyynellemerelle, aluksenamme Royal Caribbeanin Voyager of the Seas. Turussa tehty, tietenkin. Valitsin hytiksemme parvekkeellisen perähytin ja odotan innolla upeita maisemia. Sydneyn lähtösatama on varmasti yksi kauneimmista maailmassa. Matkustajaterminaali sijaitsee nimittäin Sydney Harbour Bridgen ja Oopperatalon välissä.

Kuva: Instagram @royalcaribbean_aunz


Kaksi ensimmäistä risteilypäivää ovat meripäiviä, jolloin suunnitelmamme mukaan nukumme jet lagia pois aurinkokannella. Sen jälkeen vierailemme Uudessa-Kaledoniassa, Vanuatulla ja Fidzi-saarilla. Matkasta tulee varmasti huikean hieno.

Kun palaamme risteilyltä, vietämme pääsiäisen Sydneyssä ja sen jälkeen lennämme Adelaideen viideksi yöksi. Sieltä Singaporen ja Frankfurtin kautta kotiin hetkeksi ja huhtikuussa suuntaamme Torreviejaan, Espanjaan, josta olemme vuokranneet kerrostaloasunnon kesäkuun loppuun saakka.

Tällainen vuosi siis tulossa. Ei hullumpi, vai mitä? Tulen päivittämään blogia ahkerasti aina, kun olemme paikassa, jossa netti toimii.

2 kommenttia:

  1. Huiii miten hyvältä kuulostaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku! Välillä on vaikea uskoa ihan oikeasti, että nämä ovat MINUN matkasuunnitelmiani. Mutta tasan kahden kuukauden kuluttua laskeudutaan Sydneyyn.

      Poista

Jätä kommenttisi tai terveiset...