torstai 11. elokuuta 2016

Kreikan -loman kustannukset eli paljonko viikon aikana kului euroja

Jo ennen Kreikkaan lähtöä ajattelin tehdä postauksen siitä, mitä viikon loma Kreikassa maksaa kaikkine kustannuksineen. Ilmeisesti muutama muukin bloggaaja on saanut saman ajatuksen, sillä elokuussa olen käynyt lukemassa Meriharakka -blogin Pirkon Lofootin -matkan kustannuksista sekä Lotta Watian Uuden-Seelannin campervan -kuluista. Hyvä, itse ainakin tykkään lukea myös hinnoista ja hintatasosta.Meidän Kreikan -matkamme kohteena oli pienen pieni Mitikas -kylä manner-Kreikan länsirannikolla. Kylässä toteutui hyvin monen turistin paradoksaalinen unelma - päästäpä kohteeseen, jossa ei ole paljon turisteja.
Mitikaksen turistit olivat lähinnä kreikkalaisia, viikon aikana törmäsimme vain kahteen muuhun suomalaispariskuntaan, enkä muitakaan matkaajia ainakaan kielen puolesta bongannut. Kreikan heikot talousnäkymät näkyivät selvästi iltaisin tavernoissa, sillä ne olivat lähes tyhjiä. Todella surullista.Mutta sitten niihin kustannuksiin. Löysin netistä Aurinkomatkoilta äkkilähtölennot Prevezaan ja booking.comista Adonis -nimisen huoneistohotellin. Hintaan kuului yksiö, jossa oli jääkaappi ja pieni keittiötila. Lisäksi hintaan kuului aamiainen.

        Lennot:  520 €
     Majoitus: 378 €  
     (Autoparkki: 33 €)

Varausvaiheessa totesin Karille, että selvästi kalliimmat lennot kuin parina aiempana kesänä, mutta minkäs teet. Auton jätimme parkkiin tällä kertaa vähän kauemmaksi kentästä eli Lentopysäköintiin, mutta taidamme seuraavalla kerralla taas ajaa tuttuun Lentoparkkiin, joka on selvästi lähempänä lentokenttää.
Mitikaksessa ei ollut mitään ostosmahdollisuuksia kahden pienen ruokakaupan lisäksi ja päätimme, että emme vuokraa autoa, vaan viikon ajan lataamme akkuja ja nautimme rantaelämästä. Rannalla oli onneksi aurinkotuolit ja -varjot valmiina ja niissä sai rauhassa makoilla päivän, kunhan tilasi viereisestä kahvilasta jotain. Vakitilauksemme oli frappé maidolla ja sokerilla Karille, Fanta Limon minulle ja yhteinen vesipullo.

     Ranta: 27 € 

Ruokakauppoihin ja paikallisille hedelmäkauppiaille saimme sentään rahoja menemään. Ostimme viikon aikana paljon hedelmiä: persikoita, luumuja ja ihanan kypsiä meloneita. Ruokakauppakuluissa on mukana myös tuliaiset kotiin eli oliiviöljyä, hunajaa ja ouzoa.

     Kauppa:   104,13 €
   Hedelmät: 4,70 €
Tavernoja Mitikaksessa oli vähän, neljästä viiteen. Tosin parin kohdalla emme onnistuneet selvittämään, että ovatko ne oikeasti auki ja toiminnassa. Ruokalistat olivat pöydillä, samoin pöytäliinat sun muut, mutta ikinä emme henkilökuntaa nähneet.

Ruokakuluja laski helle. Minulle maistuu huonosti ruoka kuumalla ilmalla ja teimmekin usein tavernassa niin, että otimme yhteisen salaatin ja sen jälkeen Kari tilasi oman ruoka-annoksen, josta maistelin vähän. Jälkiruokia ei tarvinnut täälläkään erikseen tilata, vaan laskun yhteydessä tuotiin hedelmiä tai kreikkalaista jugurttia. Herkullista ja helppoa!

     Lounaat:      98,50 €
    Päivälliset: 160,50€
Näiden kulujen lisäksi maksoimme taksimatkoista 25 euroa suuntaansa eli yhteensä 50 euroa. Matkalla hotellille taksin kuljettaja ei laittanut mittariaan päälle ja epäilimmekin hieman ylihintaa, mutta taksa tuntui olevan vakio. Paluumatkalla kentälle mittari oli päällä ja vaikka se näytti 19,40€ , kuljettaja rahasti meiltä 25 euroa. Emme lähteneet siinä kohtaa marmattamaan asiasta, hieman kyllä harmitti.Juomarahoja jätimme rannalla ja tavernoissa noin 10% laskun summasta, mutta niiden määrää en laskenut kuluihimme.

Viikon rantalomalla meillä kului siis kohteessa 444,83 euroa ja kun tähän laskee matkan kustannukset mukaan, niin rahaa kului 1 375,83 € eli noin 687,90 € henkilöä kohden.Joku voi toki sanoa, että olipa tylsä viikko, mutta tähän kohtaan ennen töiden alkua oli aivan ihanaa ainoastaan rentoutua ja levätä.

Muistathan, että blogillani on sivu myös Facebookissa ja voit seurata Omatoimisen pakettimatkailijan menoa myös Instagramissa ja Twitterissä.

6 kommenttia:

 1. Mielestäni ei paha.Lentoparkki myös Tuusulassa
  terran vieressä josta kuljetus kentälle

  VastaaPoista
 2. Näitä kustannusjuttuja on kiva lukea. Aikomuksena on tehdä kesäisestä Italian matkastamme kustannuspostauksen. Mutta en ehkä noin kattavaa eli kaikkia ostoksia, mitä teimme, ei ole hajuakaan. Ja sitten ravintolasyömisten hinnat vaihtelivat todella paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli tosiaan tällä kertaa helppoa, kun noita ostoksia kertyi noin vähän. Puhelimeen oli kätevä kerätä tiedostoon kaikki kulut sitä mukaa kun niitä tuli.

   Poista
 3. Mun mielestä kuulostaa ihan kohtuulliselta rahamäärältä, kun meittii mitä sillä sai - onnistuneen loman. Nämä budjettipostaukset ovat tosiaankin mielenkiintoisia, tykkään!

  VastaaPoista
 4. Anna, omasta mielestänikin aika sopivasti meni rahaa. Ja kiva, että joku muukin tykkää lukea lomabudjeteista.

  VastaaPoista

Jätä kommenttisi tai terveiset...