keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Anna sen soida! Matka-aiheiset suosikit ja arvonta

Siihenhän ei paljon tarvita. Useimmiten riittää se juuri oikea laulu radiosta vaikkapa työmatkalla ja yhtäkkiä työmatkan sijasta päässä pyöriikin ihan muunlaiset matka-ajatukset.

Tässä siis omat suosikkini lomafiiliksen nostatukseen. Järjestys on satunnainen, sillä paremmuusjärjestystä on mahdotonta miettiä. Kaikkiin liittyy omat muistonsa.

Raappana: Kauas pois

Pari vuotta sitten joulun alla tukioppilaat soittivat koulussa opettajien lempijoululauluja ja minä valitsin tämän. Kuten sanottu, olemme usein jouluna kaukana poissa ja tästä tulee aina joululämpö sisimpään.

Tämä alkoi soida radiossa, kun odottelimme Meksikon -matkaamme vuonna 2012. Todellakin toiveena oli karata kauas pois. Edelleen, kun kuulen tämän, mieleeni muistuu loputtoman pitkältä tuntunut odotus siihen, että pääsisimme matkaan.

Matkallemme osui täysikuu ja iltaisin kävelimme kuun ja tähtien alla. Meksikon pimeissä illoissa todellakin tuntui siltä, että tähdet ja kuu loistivat paljon elävämmin kuin kylmässä koti-Suomessa. 

Kuusta ja tähdistä en ottanut kuvaa, sen sijaan tässä iltakuvana naapuritalomme Meksikossa.

Jack Jones: The Love Boat Theme Song

Tämä ei varmaankaan yllättänyt ketään, joka blogitekstejäni on lukenut. Suomessa Lemmenlaiva -televisiosarja alkoi pyöriä 1980-luvulla. Muistan katsoneeni varmaan jokaisen jakson ja haaveilleeni, että jonakin päivänä olisi supermahtavaa päästä tuollaiselle risteilylle ja käydä Acapulcossa ja Puerto Vallartassa.

No, noissa kohteissa en ole käynyt, mutta risteilyille kuitenkin. Olen joka kerta ehdottanut, että ottaisimme serpentiiniä mukaan ja heittelisimme sitä kannelta laivan lähtiessä, kuten tv-sarjassakin, mutta toistaiseksi herra L ei ole aivan lämmennyt ajatukselle.

Joskus sattumalta osun Radio Nostalgian taajuudelle, kun tämä soi ja siirryn moottoritieltä Karibian aalloille.

Allure of the Seasin kannella odottamassa lähtöä - ilman serpentiiniä.

The Beach Boys: Kokomo

Kuulin ensimmäisen kerran the Beach Boysien musiikkia ollessani kirjeenvaihtokaverini luona Iso-Britanniassa, joten useimmiten minulle tulee hieman omituisesti brittitunnelmat mieleen, kun kuulen jossain kalifornialaista surffipoppia. 

Tästä Kokomosta sen sijaan mieleeni tulee Karibia ja - yllätys yllätys - risteilyt. Aruballa ja Jamaikalla, jotka laulussa mainitaan, en ole toistaiseksi käynyt, mutta Bahamalla ja Bermudalla kylläkin. Bahamasaarten pääkaupungissa Nassaussa oli mielenkiintoiselta vaikuttava merirosvomuseo, mutta se jäi käymättä, kun kohdalle osui aivan hirvittävä päänsärky. Se ei kuitenkaan poistanut Nassaun viehättävyyttä, sinne menisin milloin tahansa uudelleenkin.

Herra L merirosvomuseon edessä Nassaussa.

Haloo Helsinki!: Maailman toisella puolen

Tämä vie varmaankin aika monen ajatukset matkoille. Itselleni mieleen tulevat kaksi joulua Thaimaassa ja ihmiset siellä, vaikka kyseinen kappale onkin ilmestynyt vasta pari vuotta viimeisen Thaimaan-matkamme jälkeen. Thaimaa on todellakin hymyjen maa ja missään muualla en ole kokenut samanlaista pehmeää tropiikin lämpöä, joka hehkuu paitsi luonnosta niin myös ihmisistä. Ehkäpä vielä jonain päivänä palaamme sinne...

Toisaalta ajattelen usein myös opiskelijavaihtoaikaani Manchesterissa tämän kuullessani. Isä ja äiti taisivat vielä tuohon aikaan olla minusta hieman huolissaan ja ennen kännykkäaikaa soittelin yleensä kerran viikossa vastapuhelun kotiin. Nyt, kun ajattelee noita aikoja, niin voi vain ihmetellä, kuinka paljon tekniikka on kehittynyt vuodesta 1997, jolloin opiskelin ulkomailla. Puhelut hoituivat tosiaan asuntolan lankapuhelimesta, johon piti jonottaa omaa vuoroaan ja kirjeet kulkivat, kun oli jotain vähemmän kiireellistä kerrottavaa.

Minä thaimaalaisessa paikallisbussissa Phuket Townissa vuonna 2009

Marion: Eviva Espanja

Vielä sokerina pohjalla vuodelta 1973 peräisin oleva käännösiskelmä Eviva Espanja, samaa vuosikertaa muuten kuin minäkin. "Talven tullen mielen valtaa jälleen kaipuu..." KYLLÄ! Tälläkin hetkellä on valtava kaipuu sinne, missä klo 17.15 ei ole pilkkopimeää ja lämpömittari kapuaa yli kahdenkymmenen asteen. 

Kanariansaaria on tullut testattua useampiakin ja viime vuonna löysimme oman suosikkimme, Lanzaroten. Sen lisäksi olemme lomailleet pariin otteeseen Puerto de la Cruzissa Teneriffalla ja kahdesti Gran Canarialla, ensin Puerto de Moganissa ja myöhemmin Las Palmasissa. Ei varmaan ole vaikea arvata, mikä soi päässä koko Las Palmasin -matkan...

Näkymä hotellihuoneen ikkunasta Las Palmasissa 1.1.2012El Charco de los Clicos, vihreä laguuni Lanzarotella tammikuussa 2015

Tässäpä siis muutama poiminta. Olen varma, että kunhan julkaisen tämän tekstin, mieleeni tulee tuhottomasti muita matka-aiheisia kappaleita, mutta nyt siis näillä mennään...

Yritetään nyt sitten uusiksi kirja-arvonta. Tämähän oli tarkoitus arpoa Facebookissa 100 tykkääjän kunniaksi, kun kysyin matkakommelluksia, mutta Pariisin tapahtumat saivat minut poistamaan arvonnan.
Kirjanenhan on Lonely Planetin julkaisema Best Ever Travel Tips, josta siis saattaa löytyä muutama vinkki enemmän kuin tästä blogista.

Kuva on lainattu osoitteesta www.crushed.co.uk


Arvonnan säännöt ovat seuraavat:

1. Jätä kommentti tähän postaukseen ja kerro, mikä on sinulle biisi, josta tulee varmasti loma mieleen. 
Tästä saat yhden arvan.

2. Toisen arvan saat, jos jaat tämän arvonnan Facebook -sivullasi.

Muista laittaa sähköpostisi kommenttiin mukaan, niin saan otettua yhteyttä, jos voitat. Kerro myös, kuinka monella arvalla osallistut!

Arvonta on auki sunnuntai-iltaan 22.11.2015 klo 18 saakka, samana päivänä tämä blogi on jo kuukauden vanha. Kiitokset lukijoille ja onnea matkaan!! (Jään jännittämään, tuleeko yhtään kommenttia...)
6 kommenttia:

 1. Täytyypä nyt osallistua arvontaan. En ole käynyt Kanarialla, mutta JVG:n Kran turismo on niin hauska kuvaus lomailusta, että mikä tahansa lomakohde ja reissu alkaa houkuttaa.
  Aivan omat muistonsa vaihto-opiskeluajasta tuo mieleen itävallanmurteella hoilotettu hiihtobiisi Schifoan, jonka kuultuaan tekisi mieli lähteä laskureissulle Alpeille tai joulumarkkinoille Keski-Eurooppaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anni, Kran turismo oli itselläni sellainen "laitanko listalle vai en". Ja on kyllä hassua, miten jotkut biisit vaan vievät takaisin johonkin tiettyyn paikkaan.

   Kiitos osallistumisesta, pystytkö laittamaan vielä sähköpostiosoitteesi minulle?

   Poista
 2. Julio Iglesiasen kaikki kappaleet tuovat mieleeni lukuisat Espanjan matkat.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 3. Disneyn Karhun elämää -laulu elokuvasta Viidakkokirja tuo mieleen rannoilla lekottelun, kun saa vain olla! Aina kun se soi, kuvittelen meidät rantatuoliin ottamaan aurinkoa ja lukemaan kirjaa ja kohta harkitsemaan uimista tai snorklaamista :)
  sonja.tapanainen@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sonja! Alkoikin heti päässä soimaan tuo Karhun elämää... :-)

   Poista

Jätä kommenttisi tai terveiset...