tiistai 22. joulukuuta 2015

Joulun odotusta

Kävimme tänään tekemässä hieman ruokaostoksia jouluksi. Täällä Lanzarotella suurin osa ravintoloista myy jouluksi erikoismenun, jossa on sinänsä paljon valinnanvaraa, mutta kun laittaa ensimmäiseksi kriteeriksi gluteenittoman menun, tippuukin vaihtoehdot minimiin. Aina ei edes vaihtoehtoja enää löydy.
Päätimme siis hakea kaupasta tarpeet ja kokata itse. Kauheaa, eikö totta! Lomalla ja joutuu itse laittamaan ruokaa. Paitsi että nautimme tästä molemmat. Mies saa varmasti gluteenitonta ruokaa ja minä saan laittaa ruokaa tuoreista aineksista, joista emme Suomessa usein kokkaa. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että jouluaattona syömme brasilialaista entrecote -pihviä (no joo, niitä syömme kyllä kotonakin, mutta emme tällä hinnalla...) ja laitamme pihvin lisukkeeksi grillattua kesäkurpitsaa. Paikallisesta supermarketista, Mercadonasta, löytyi pullo Pata Negra -punaviiniä, vuosikerta on 2006 ja hinta oli kolme euroa. Yhteensä jouluaterian hinnaksi meille kahdelle tulee siis noin 13 euroa.Joulupäivänä syömme katkarapuja, ostimme kokonaisia katkarapuja ja lisäksi sitruunaa, oliiviöljyä ja valkosipulia. Lisukkeeksi teemme salaatin valmiista salaattipussista, lisäämme siihen avokadoa, tomaattia, granaattiomenaa ja ilmakuivatun kinkun palasia. Nam!Granaattiomenat ovat tämänhetkinen suosikkimme, täällä ne maksavat 39 senttiä kappale. Niitä on aamujugurtin joukossa, lounaalla ja jälkiruokana ja nyt siis myös salaatissa.

Toki syömme täällä ravintoloissakin, juuri eilen söimme mahtavaa aasialaishenkistä ruokaa Asia Garden -ravintolassa. Sinne menemme vielä uudelleenkin.


Maisemakuvat ovat tämän päivän ajelulta Playa Blancasta ja ruokakuvat eiliseltä, kun kokeilimme tuota joulumenua. Maistui vielä paremmalta kuin näytti!

Omatoiminen pakettimatkailija miehineen hiljentyy joulun viettoon ja herkutteluun ja toivottaa kaikille lukijoille lämmintä joulua! (Tänään lämpöasteita oli 24.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi tai terveiset...