keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Uusivuosi ulkomailla

Pakko tunnustaa: pidämme molemmat aivan suunnattomasti ilotulituksista. Rakettien kauniit värit ja tehosteet saavat meidät helposti unohtamaan ilotulitteiden miinuspuolet. Kuitenkin jokainen tietää roskamäärän, joka uudenvuoden raketeista tulee ja tulitteista lähtevä melu pelottaa usein lemmikkejä ja miksei meluhaitta häiritse ihmisiäkin. Minulla onkin hieman syyllinen olo joka kerta, kun sanon odottavani innolla ilotulituksia.

Jo pienenä tyttönä kävin joka vuosi Turun päivänä katsomassa Turun päivän ilotulituksen, se oli pitkään perinteenä kummitädilläni ja minulla. Aika usein kävin siellä aikuisenakin, kunnes muutimme pois Turusta.Uudenvuoden ilotulitukset ovat iloinen tapa ottaa vastaan tuleva vuosi ja vielä mukavampaa seurata, jos sen voi tehdä jossain lämpimässä. Muistan erään pakkastalven, taisi olla vuosi 2007, jolloin puimme ylle kaikki mahdolliset vaatteet ja lähdimme ulos katsomaan raketteja. Kaikista vaatekerroksista huolimatta tuli silti kylmä.Tällä hetkellä odottelemme huomista vuoden vaihtumista Kanariansaarten lämmössä. Lähdemme illalla rantabulevardille, otamme kuohuviinipullon mukaan ja odottelemme satojen muiden ihmisten kanssa keskiyön kellonlyöntejä.Pari kertaa on käynyt niin, ettemme ole jaksaneet valvoa puolille öin. Vuonna 2006 lähdimme uudenvuodenaattona aamuvarhaisella snorklaamaan Suurelle Valliriutalle ja illalla uni yllätti aikaisin. Tarkoituksenamme oli katsoa televisiosta Sydneyn ilotulitusta, mutta toisin kävi. Onneksi Palm Coven rannalla Cairnsin lähellä oli perheille tarkoitettu ilotulitus kahdeksalta illalla. Olimme sitä katsomassa, suurin osa ihmisistä oli piknikillä koko perheen kanssa ja tunnelma oli kuin vappuna meillä Suomessa. Tosin sillä erolla, että lämpötila oli kolmenkymmenen asteen tietämillä.Samoin kävi Floridassa vuonna 2013. Emme yksinkertaisesti pysyneet hereillä, joten silloinkin vuosi vaihtui ilman suuria juhlallisuuksia meidän osaltamme. Aikaero tekee välillä mutkia matkaan, mutta uni maistui makealta.Joskus emme vain löydä paikkaa, jossa ihailla ilotulituksia. Näin kävi Meksikossa vuonna 2012 ja Las Palmasissa vuotta aiemmin. Saavuimme Las Palmasiin vasta uudenvuodenaattona ja olimme hotellilla hieman kymmenen jälkeen illalla. Kävimme ostamassa pullon kuohuviiniä ja lähdimme Las Canterasin rannalle, koska ajattelimme ilotulituksen tulevan sieltä. Eipä tullut ja yhä edelleen meille on täysi arvoitus, mahtoiko Las Palmasissa mitään kaupungin järjestämää ilotulitusta edes olla. Me istuimme rannalla varpaat hiekassa, joimme cavaa kertakäyttömukista ja olimme täysin kahdestaan. Jostain kauempaa sentään näimme muutaman raketin.Kuviksi valitsin itse ottamiani kuvia eri maiden ilotulituksista. Huomaa, ettei peruskameralla saa kovin hyviä kuvia niistä otettua. Mutta menköön.

Omatoiminen pakettimatkailija toivottaa kaikille lukijoille mahdollisimman lämmintä uutta vuotta, tulkoon vuodesta hieno matkailuvuosi!

Ja tosiaan, ensi viikolla on tulossa arvontaan pari lippua Matkamessuille ja hieman suklaata lisäksi, kunhan päästään täältä kotiin...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi tai terveiset...