torstai 3. joulukuuta 2015

Miniloma Turussa


Käväisin marraskuun viimeisellä viikolla Turussa kirjaesittelyssä ja jäin samalla yöksi Turkuun, vanhaan kotikaupunkiini. Ajattelin, että on mukavampi sekä minun että ystävieni kannalta, jos varaan hotellimajoituksen itselleni sen sijaan, että tungen itseni jonkun sohvalle nukkumaan.

Viime aikoina hotellikseni on Turussa valikoitunut Scandic Plaza Turku. Sijainti on mitä parhain aivan keskellä kaupunkia ja Stockmannin tavarataloa vastapäätä. Lähempänä keskustaa olisin ainoastaan, mikäli keskelle kauppatoria rakennettaisiin hotelli. Siltikään en ole aivan varma, vaihtaisinko hotellia.

Scandic Plaza on nimittäin kävelykadun varrella eli todella rauhallinen. Lisäksi hotellin ikkunat ovat todella hyvin eristetyt. Olimme viime vuonna vappuna mieheni kanssa samassa hotellissa, huoneemme oli silloin toisessa kerroksessa, mutta kadulta tullut vappuyön meteli ei ikinä yltänyt korviimme.Tällä kertaa olin yksin matkassa ja tiesin jo etukäteen, millaisen huoneen haluan. Scandic Friends -etuohjelman kautta olen tallentanut huonetoiveeni muistiin ja nytkin sain huoneen ylemmistä kerroksista, tarkemmin sanoen kuudennen kerroksen ullakkohuoneen. Niissä on aivan oma viehätyksensä, kuten kuvista näkyy.


Tilaa on myös yhden hengen huoneeksi paljon. 140 cm leveä sänky ainoastaan minulle - ihanaa! Huoneessa oli myös pieni työnurkka ja lukutuoli, jonka vieressä tarjoilupöydällä teetä ja kahvia sekä vedenkeitin.Eniten yllätyin kuitenkin näköalaa. Hetken ihmettelin, että näenkö varmasti oikein. Keskellä Yliopistonkatua hotellin ikkunasta näkyi Tuomiokirkko. Päätin kiivetä lukutuolin päälle ja nappasin kuvan, jonka jo jaoinkin sekä Facebookissa että Instagramissa. Kerrassaan hurmaava näkymä.

Kylpyhuone oli siisti, kuten asiaan kuuluu ja mielestäni oli hauska muistutus siitä, että niitä pyyhkeitä ei tosiaan tarvitse joka päivä vaihtaa ja lattialle tiputtamisen sijaan voisi ajatella siistijän ergonomiaa ja jättää likaiset pyyhkeet pesualtaaseen. Fiksu idea!Hotellilla olisi ollut glögi-ilta kanta-asiakkaille ja samalla olisi saanut askarrella joulukortteja. Tämä jäi minulta väliin aiemmin sovitun ohjelman vuoksi, mutta ehdin sentään iltapäivällä piipahtaa vastapäiseen Hansa -kauppakeskukseen ja sen Food Courtin tähteen, Pizzariumiin. 

Pizzarium ansaitsisi vaikka kokonaan oman kirjoituksensa, mutta lyhyesti kerrottuna siellä myydään Suomen parasta pizzaa. Ihan noin niinkuin omasta mielestäni ainakin (ja aika monen muunkin mielestä.) Pizzataikinaa kohotetaan 72 tuntia ja se tekee valmiista pizzapohjasta kevyen ja rapean. Täytteet vaihtelevat osin päivittäin. Itse päädyin tällä kertaa kuvassa näkyvään munakoiso-savujuusto-kirsikkatomaattipizzaan. Kasvis- ja vegaanivaihtoehtoja löytyy aina.
Hansan lisäksi Pizzarium löytyy nykyään myös Kluuvin kauppakeskuksesta Helsingistä. Jos et ole vielä käynyt, suosittelen lämpimästi. Mutta varaudu siihen, että pizzan valinta ei ole helppoa vaihtoehtojen paljoudesta johtuen. Myös salaatit ovat Pizzariumissa runsaita ja herkullisia!

(Jostain syystä blogiteksti päätti sijoittua keskelle vasemman reunan sijaan, pahoittelen...)

Milloin sinä olet viimeksi käynyt Turussa? Onko Pizzarium tai Scandic Plaza tuttuja sinullekin?


2 kommenttia:

 1. Hei kiitos Pizzarium-vinkistä! En tosin ole ihan varma tuleeko se käyttöön, koska seuraavan kerran Turkuun mennään jouluksi, ja taitaa kulua se aika tiiviisti sukulaisten kanssa. Eikä pizza muutenkaan taida jouluun sopia, vaikka kaikkeen muuhun sopiikin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jenni!

   Vinkki kannattaa tosiaan jättää korvan taakse, on sen verran mainiota pizzaa... Mukavaa joulun odotusta ja matkaa Suomeen!

   Poista

Jätä kommenttisi tai terveiset...