keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Missä taivas on? | Kaarina-lehden kolumni 30.03.2016

Vuorotteluvapaani aikana olen kirjoittanut matkakolumneja Kaarina-lehteen joka toinen viikko. Päätin julkaista kolumnit myös blogissani, jotta myös muut kuin Kaarina-lehden tilaajat pääsevät ne lukemaan. Pahoitteluni siis, jos olet tämän jo lukenut.

Missä taivas on?

Eräs oppilaani arveli uskonnon tunnilla taivaan olevan luksushotellin kaltainen. Mikäli näin on, olen viettänyt viimeiset kymmenen päivää vähintään seitsemännessä taivaassa. Olen näet tällä hetkellä loistoristeilijällä matkalla Fidzi-saarille.
Mikä tästä tekee taivaallista? Ensinnäkin kohtelu. Henkilökunnan tiloissa on joka puolella kylttejä: ”Muista hymyillä ja tervehtiä.” Ja se näkyy joka paikassa. Aamulla huonepalvelu tuo aamiaisen parvekkeellemme hymyillen ja toivotellen hyvää päivänjatkoa. Illallisella tarjoilijamme Kartik tervehtii meitä nimeltä, pitää huolen, että meillä on kaikki tarpeellinen ja  tuo ylimääräisen pääruoan pöytään, kun näyttää, että pidän annoksestani. Tai vaihtoehtoisesti kaksi jälkiruokaa, kun en osaa päättää herkkujen välillä.
Hyvän ruoan ja luksuskohtelun lisäksi olen risteilyn aikana nähnyt pari taitoluisteluesitystä, nauranut hypnotisoijan tekosia ja imitaattorin oivalluksia sekä kuunnellut ällistyttävän hienoa viulumusiikkia. Ja tässä vain murto-osa ohjelmasta, joka kaikki kuuluu matkan hintaan. Joten vaikka kohtelu ja puitteet ovat luksusta, on risteilyn hinta varsin kohtuullinen.Ja mikä parasta, täällä ei tarvitse käyttää lainkaan rahaa. Käsilaukku ja kukkaro saavat olla visusti matkalaukussa, sillä kaikki ostokset hoituvat hyttiavaimella. Joskushan toki sekin lasku tulee maksuun, mutta siihen saakka nautin elämästä, jossa minun ei tarvitse käydä automaatilla nostamassa rahaa tai laskea kolikoita kaupassa. Ehei, sen sijaan syön joka ilta (suunnilleen)  kolmen ruokalajin illallisen ja poistun ravintolasta maksamatta ja hymy huulilla. Sen jälkeen, kun minulle on toivotettu mukavaa illan jatkoa. Aika taivaallista, sanoisin.
Kuvat ovat tunnelmakuvia risteilyltämme maaliskuussa 2016.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi tai terveiset...