sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Mitä kaikkea onkaan muistettava ennen matkalle lähtöä?

"Onko kaikki tarpeellinen listassa ja pakattuna?"
Minä olen meistä hermoilija. Aina ennen matkalle lähtöä alan ihan oikeasti panikoitumaan. Vaikka listan mukaan pakkaankin, ainahan voi olla, että olen listalta unohtanut jonkun asian. Käyn listaani läpi tällä hetkellä ainakin kymmenettä kertaa ja mietin, mitä vielä voisi tarvita mukaan. Kari sen sijaan poistaa listalta tarpeettomia esineitä, eilen listasta poistui pelikortit ja korkkiruuvi.

Yleensä keskustelumme etenee seuraavasti matkalla lentokentälle:

      Minä: "Onhan passit ja liput mukana?"   Kari: "On. Ne on tässä laukussa."
      Minä: " Tulihan mun lääkkeet mukaan?" Kari: "Jep. Itse pakkasit ne käsimatkatavaroihin."
      Minä: "Pakkasinhan mä piilarit?"            Kari: " Joo. Ne on siinä pienessä paketissa laukun sivutaskussa."

Ja niin edelleen... Harvinaisen pitkäpinnainen mies, sanoisin. Itse en jaksaisi vastaaviin kysymyksiin kovin rauhallisesti vastata kovin kauaa.

Eli todettakoon, että mikäli teet niin kuin me ja pakkaat listan mukaan, luota siihen, että kaikki tarpeellinen on mukana ja aika paljon kaikkea saa kyllä ostettuakin, mikäli jotain pääsi unohtumaan.

Ja yksi vinkki vielä pakkaamisesta: me pakkaamme laukut aina niin, että molempien vaatteita on sekaisin molemmissa matkalaukuissa. Jos jostain kumman syystä laukku jää saapumatta, niin molemmille löytyy vaatteita."Laitoitko pesukoneen hanan kiinni?"
Ennen matkalle lähtöä kannattaa muistaa katsoa, että astianpesu- ja pyykinpesukoneen hanat ovat varmasti kiinni. Vesivahinko matkan aikana tulee kalliiksi ja hanat on helppo sulkea. Yleensä muutenkin suljemme alakerrasta pesukoneen hanan käytön jälkeen, mutta astianpesukoneen hana on normaalisti aina auki. Meidän keittiöömme on kertaalleen tehty remontti, kun astianpesukone vuoti lattialle. Silloin onneksi kustannukset menivät taloyhtiölle.

Ennen matkalle lähtöä laitamme myös asuntomme lämmityksen mahdollisimman pienelle. Pienillä säädöillä säästyy energiaa ja sitä myötä meille euroja. Lämminvesivaraajan otamme kokonaan pois päältä, turhaan se täällä lämpeää, kun ei kukaan ole kotona."Entäs postit?"
Mikäli olemme pidempään poissa, on aina mietittävä, mitä teemme postien suhteen. Vaihtoehtoina ovat, että joku tyhjentää postilaatikkomme säännöllisesti tai sitten se, että katkaisemme postinkuljetuksen määräajaksi. Jälkimmäisestä on huonoja kokemuksia viime Australian -matkaltamme kymmenen vuoden takaa. Posti oli kuljettanut osan posteista laatikkoomme ja vain osan jättänyt postitoimipaikkaan haettavaksi. Ja niitäkään posteja emme saaneet kerralla, kun kaikkia ei löytynyt. Osa tuli meille vasta noin kuukauden kotiin paluumme jälkeen.

Tällä kertaa olemme aikeissa kokeilla määräaikaista postin edelleenlähetystä. Kyseessä on Postin maksullinen palvelu, mutta maksamme mieluusti siitä, jos sillä pystymme varmistamaan, että saamme esimerkiksi maksettua satunnaiset, postilaatikkoon tipahtavat laskut perille ja maksettua eräpäivään mennessä."Nauti!"
 Hei, olet lähdössä reissuun!! Yritä lopettaa stressaaminen ja nauti. Näin hoen itselleni täällä ja se kannattaa muistaa ihan jokaisen, joka on matkaan lähdössä.

Kuvissa on olohuoneemme pakkaamiskaaosta ennen matkaan lähtöä. Laukkuja ja vaatteita on joka puolella. Siistit kasat ovat Karin tekemiä, omia kasojani en kuvannut. :-)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi tai terveiset...