sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Keskustaa kauemmas Tallinnassa: Telliskivi ja Kivi Paber Käärid

*Tämä teksti on tehty yhteistyössä Kivi Paber Käärid -ravintolan kanssa.
Mielipiteet ovat kuitenkin omiani.*

Käymme joka vuosi ainakin pari kertaa Tallinnassa. Matka on lyhyt ja etenkin ravintolatarjonta ylittää oman kotipaikkakuntamme moninkertaisesti. Tallinnasta olen kirjoittanutkin aiemmin, helmikuussa 2016 kerroin Tallinnan ostosmahdollisuuksista, Tallinnan suosituimmasta ravintolasta Rataskaevu 16:sta sekä vaihtoehdoista hotellille.Matka sujui tutusti jälleen Eckerö Linen m/s Finlandialla. Tällä kertaa jouduimme odottamaan laivaan pääsyä yllättävän pitkään, mutta mikäs siinä odotellessa, kun tiesimme, että ennalta varattu aamiaispöytä kyllä odottaa meitä. Yösijaksi Tallinnassa valitsimme tälläkin kertaa muun kuin hotellin, nimittäin AirBnB -asunnon aivan keskikaupungilta. Siitä on muuten tulossa oma blogiteksti heti seuraavaksi.
Myönnän hieman nolona, että useimmiten jäämme Tallinnassa pyörimään Viru Keskuksen ja vanhankaupungin ympäristöön. Tällä kertaa halusin kuitenkin kokea jotain uutta ja varasin pöydän Kivi Paber Käärid -ravintolasta. Kivi, paperi, sakset on hauska nimi ravintolalle ja mikäli olet kyseistä leikkiä joskus leikkinyt, niin ravintolan wc-tiloista löytyy hauska vinkki seuraavaan kertaan.Ravintola on perustettu 2014 ja on ainutlaatuinen Tallinnassa siinä suhteessa, että kaikki ruoka on gluteenitonta. Mahtava löytö, kun olemme viimeisen kolmen vuoden aikana tottuneet tutkimaan ravintoloiden ruokalistoja ja välillä listalla ei ole ollut mitään gluteenitonta. (Marraskuussa 2015 kirjoitin gluteenittomien annosten etsimisestä.)Sateisena maanantaina lähdimme siis bussilla numero 40 kohti Telliskiven kaupunginosaa. Pysäkki on saman niminen kuin kaupunginosakin, joten perille löysi helposti. Ravintolan osoite on Telliskivi 60 ja samaisessa korttelissa sijaitsee monta muutakin ravintolaa. Onneksi olimme varanneet pöydän, muuten valinnasta olisi voinut tulla hankalaa.
Odotin ravintolasalia, mutta päädyimme lähinnä baaria muistuttavaan tilaan. Tunnelma oli nuorekas ja rento - ja me suunnilleen vanhimmat asiakkaat. Meitä palveltiin nopeasti ja tehokkaasti, mutta silti mielestäni lämpimästi. Tilasimme viiniä, meille tuttua espanjalaista Laudumia, ja lisäksi saimme hanavettä karahvissa, jonne oli lisätty minttua, limeä ja appelsiinia.Ruokalista hämäsi, sillä missään ei mainostettu erikseen gluteenittomuutta. Sen sijaan kaseiinittomat, laktoosittomat ja vegaanivaihtoehdot olivat merkitty kirjaimilla. Mutta toisaalta, mitä sitä gluteenittomuutta merkitsemään, kun kaikki on automaattisesti keliaakikoille sopivaa.
Alkupalaksi tilasimme alkupalavalikoiman kahdelle. Valikoimassa oli tartar-pihvi viiriäisenmunalla, herkullista pateeta, sillivoileivät, parmesanlastuja, porkkanasuikaleita sekä leipää ja suloiset voiruusukkeet. Kaikki maistui todella herkulliselta, mutta eniten nautin siitä, että pystyimme jakamaan alkuruoan keskenämme.
Pääruokavalinta oli vaikea, sillä olisin mainiosti voinut tilata kaikki vaihtoehdot listalta. Tilasin kuitenkin entrecôte-pihvin kasvislisukkeilla ja Kari päätyi tilaamaan ankanfileen kumkvattikastikkeella. Annokset olivat herkullisia ja oma pihvini oli paistettu täydellisen mediumiksi. Karin ankka oli mielestäni hieman liian kypsä, mutta maistui hyvältä sekin ja etenkin kastikkeet kruunasivat annokset.Silti mieltäni jäi kaihertamaan punajuuri-vuohenjuustorisotto. Naapuripöydässä syötiin sellaista ja sen väri oli uskomattoman upea. Ehkäpä sitten seuraavalla Tallinnan -vierailulla...Voi olla vaikea ymmärtää tätä hehkutusta, jos pystyy aina syömään samaa ruokaa kuin muutkin, mutta me söimme yhteisen jälkiruoan! Ihanan herkullinen appelsiini-unikonsiemenkakku, jollaisia Kari ei pysty yleensä ikinä maistamaan minun lautaseltani.Lasku oli enemmän kuin kohtuullinen, ruoat ja juomat maksoivat reilut 60 euroa.
Sade oli lakannut ja lähdimme kävelemään kohti keskustaa. Matkalla oli vielä niin monta ravintolaa, että Telliskiveen on pakko palata. En ihmettele lainkaan, että Telliskivestä on tullut trendikaupunginosa lukuisine blogiesitteilyineen. Kesäkuun alussa Alan maailman Laura  kirjoitti omia vinkkejään Telliskiveen , kannattaa käydä lukemassa sekin sekä tutustua Telliskiven verkkosivuihin.

Kaikki kuvat on tällä kertaa napattu uudella kännykälläni. 
Päivitin vanhan Lumiani upouuteen Samsung Galaxy A3:een.

Muistathan, että blogillani on sivu myös Facebookissa ja voit seurata Omatoimisen pakettimatkailijan menoa myös Instagramissa ja Twitterissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi tai terveiset...