tiistai 26. heinäkuuta 2016

Mennään hiljaa markkinoille | Kaarina-lehden kolumni

Kirjoitin vuorotteluvapaani aikana pieniä matkakertomuksia Kaarina-lehteen. Julkaisen niitä täällä blogissakin, joten pahoitteluni, jos olet tämän jo lukenut.
Siinä, missä suomalaiset menevät torille, espanjalaiset menevät markkinoille. Näitä  mercadilloja on täällä Torreviejan alueella jossain päin joka päivä. Perinteisesti markkinakojut pystytetään katujen varrelle ja perjantain markkinoita mainostetaan Euroopan suurimpina paikallismarkkinoina.


Suomalaisten torien tapaan markkinoiltakin löytyy tuoreimmat vihannekset, kasvikset ja hedelmät. Tällä hetkellä on meneillään sitrushedelmien sesonki ja appelsiinit sekä mandariinit ovat huikean herkullisia ja mehukkaita. Markkinoiden lisäksi appelsiineja kaupitellaan säkeittäin mm. liikenneympyröissä.Markkinakojuissa on myynnissä myös ilmakuivattua kinkkua ja erilaisia makkaroita ja kun osuu kalatiskille, hajun kyllä tuntee nenässään. Tuoreen kalan sijaan yleisin myyntituote on bacalao eli kapakala, kuivattu ja suolattu turska. Tuotteen haju ja ulkonäkö ei ole toistaiseksi minua houkutellut kaupoille, mutta espanjalaisille kala maistuu.
Ruokatuotteiden lisäksi on markkinoilla myynnissä suunnilleen kaikkea, mitä ihminen voi tarvita. Leluja, aurinkolaseja, vaatteita, päiväpeittoja ja olipa sunnuntain peltomarkkinoilla tarjolla sänkyjäkin! Irtokarkkikojut ovat yhtä houkuttelevan näköisiä kuin kaupassakin ja Espanjassa kun ollaan, flamenco-mekkoja ja –kenkiä on saatavilla kaiken kokoisina.Ostosten keskellä on mukava pysähtyä syömään ja pääsinkin vihdoin ja viimein maistelemaan periespanjalaista herkkua, churroja, dipattuna lämpimään suklaakastikkeeseen. Kävivät muuten ihan mainiosti vappumunkeista tänä vuonna.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi tai terveiset...