torstai 18. helmikuuta 2016

Jos ei pääse Lontooseen, voi mennä Tallinnaan

Yritin hetken laskeskella, kummassa kaupungissa olen ollut useammin, Lontoossa vai Tallinnassa. Luulisin, että Lontoo vie toistaiseksi vielä voiton, mutta saa nähdä. Tänäkin vuonna on suunnitteilla kaksi matkaa Tallinnaan ja onhan se hieman Lontoota lähempänä. Jopa tällaiselle Helsingin ulkopuolella asuvalle.

Olen kuitenkin jo muutaman kerran Tallinnassa päässyt lievittämään kaipuutani Lontooseen erittäin miellyttävällä tavalla eli shoppailemalla. Etenkin Rocca Al Maren kauppakeskus on varma paikka tällaiselle anglofiilille päästä hetkeksi Lontoon tunnelmaan.

Kauppakeskuksessa on yli 170 liikettä ja kun en pääse Lontooseen, suuntaan Rocca Al Maren Debenhamsille tai Marks & Spencerille. Jälkimmäisen yhteydessä on lisäksi pieni ruokaosasto, jossa on lempikaramellejani. Ostan aina vähintään kaksi pussia Fruit Sherbets -nameja.

Kuva: www.britishonlinesupermarket.com

Molemmissa liikkeissä pidän siitä, että meille hobittimittaisille löytyy sopivan kokoisia vaatteita. Housuista kun löytyy lähes poikkeuksetta kolmea eri lahkeenpituutta: short, medium ja long. Short-mittaiset housut ovat yleensä vain hieman liian pitkiä, mutta lyhennettäessä malli säilyy paremmin.

Selkeä ongelma meille pituusrajoitteisille: liian korkeat muurit.
Kuva on Tallinnasta vuodelta 2006.


Rocca Al Maren kauppakeskukseen pääsee helposti lyhyenkin risteilyn yhteydessä, sillä A- ja D-terminaalien edestä kulkee ilmainen bussi viisi kertaa päivässä. Myös joukkoliikenteen busseilla ja sähköbusseilla pääsee ostoksille.

Kuva: www.roccaalmare.ee

Lentokentän läheltä löytyy toinen, vielä suurempi ostoskeskus. Ülemisten kauppakeskuksessa on yli 200 liikettä, pelkästään kenkäkauppoja on 23. Itse nostan täältä ehdottomaksi ykkösliikkeeksi kaikille urheiluvaatteita tarvitseville Sports Direct -myymälän, joka on todennäköisesti tuttu, jos olet käynyt Lontoossa.

Kuvakaappaus www.sportsdirect.com 


Sports Directin tarjoukset ovat aivan ällistyttäviä. Viimeksi, kun tilasin postimyynnistä tavaraa, sain Slazengerin uimapuvun itselleni ja samanmerkkiset uimahousut Karille yhteensä noin 10 eurolla. Päälle tulivat tietenkin postikulut, joten sen vuoksi suuntaankin Ülemisteen ja Sports Directiin. Kauppakeskukseen pääsee bussien lisäksi junalla, asemana Ülemiste. 

Kolmas vinkkini ostoksille löytyy sataman ja Viru-keskuksen välistä, nimittäin Rotermannin alue. Alue on varsin tuttu, koska yövymme usein auton kanssa liikkuessamme hotel Metropolissa. Sinne on helppo päästä autolla sekä keskusta ja vanhakaupunki lähellä. 

Kevät ei liene vielä näin pitkällä Tallinnassa, kuva on vuodelta 2006.


Rotermannin kortteli on uudistunut viime vuosien aikana ja sinne on auennut mielenkiintoisia pieniä liikkeitä. Kalevin suklaapuodista saa paitsi suklaaherkkuja niin myös herkullista kirsikkalikööriä. Rakastan suunnilleen kaikkea, missä on kirsikkaa tai kookosta ja pullo Kirsikkasuudlusta on jälleen ostoslistalla.

Rotermannin korttelista löytyy myös lukuisia ruokapaikkoja, itse olen useampaan otteeseen syönyt Platzissa. Ruokalista vaihtuu melko usein (en ole kertaakaan vielä onnistunut tilaamaan samaa ruokaa kahdesti) ja hinnat ovat kohtuulliset. Lisäplussaa ravintola saa todella laajasta viinilistasta.

Lisää Tallinnasta on tulossa blogiin.
Olemme nimittäin suuntaamassa sinne kahdeksi yöksi tämän viikon lopulla.

Ovatko Tallinnan ostoskeskukset sinulle tuttuja? Missä käyt mieluiten?


1 kommentti:

  1. Heh juu, oon selannut Lontoon matkoja, mutta päädyin ostamaan matkan Tallinnaan. Sitten löysin taas tänne, olin tämän jo ennenkin lukenut, mutta nyt ehkä tällä reissulla pääsisi ja ehtisi myös shoppaileen. Toivoa sopii! Eihän se nyt Lontoo ole, mutta halvempi kyllä lähtee.

    VastaaPoista

Jätä kommenttisi tai terveiset...