sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Päivitystä kuviin ja kuvaamiseen sekä kirja-arvonta!

Olen jo jonkin aikaa tuntenut melkoista kateutta lukiessani muiden matkablogeja. Usein matkakohteidenkin takia, mutta ennen kaikkea ne kuvat. Huikeita kuvia eri puolilta maailmaa ja etenkin kuvien tarkkuus on aivan eri luokkaa kuin omissa kuvissani.Aloinkin miettiä, voisiko kameran päivittäminen olla tässä vaiheessa ajankohtaista. Matkoillamme meillä on mukana Canonin PowerShot SX120IS ja kokonsa puolesta se on näppärä matkakumppani. Vähitellen olen kuitenkin alkanut haaveilla järjestelmäkamerasta.Päätin vihdoin, että jos aion järjestelmäkameran ostaa, niin ehdottomasti ostan sen ennen meidän Australian -matkaamme. Olen ajatellut, että teetämme kuvakirjan vuorotteluvapaamme matkoista, jolloin kuvat saisivat olla mahdollisimman hyvälaatuisia. Ja mielellään hankin kameran sen verran ajoissa, että ehdin harjoitella sillä kuvaamista.Viime viikolla postissa odottikin paketti. Nikonin D3300 muutti meille ja vähän on ollut sen kokoon totuttelemista. Hyvin se sopii todella pieniin käsiini ja vaikuttaa helppokäyttöiseltä, mutta onhan se paljon tuota Canoniamme suurempi. Tekniikan Maailman arvio vakuutti ja kun sain kameran kohtuuhintaan - runko ja objektiivi alle 400 eurolla - niin vaihdoin Canonista Nikoniin.Reilun viikon verran olen nyt kuvannut kotona, parvekkeella ja ulkona ja into oppia ottamaan parempia kuvia on kova. Tilasin jo vuoden alussa Book Depositorysta kirjasen nimeltä Lonely Planet's Best Ever Photography Tips. Tuota olen lukenut ahkerasti ja yrittänyt netistä etsiä selkeitä, hyviä vinkkejä matkakuvaamiseen.Kirjanen oli sen verran pieni, että tilasin niitä saman tien kaksi ja toinen lähtee jollekin onnekkaalle lukijalle. Säännöt osallistumiseen ovat yksinkertaiset:
Kirjoita kommenttiin ainakin oma nimesi ja sähköpostiosoite, jonne voin ilmoittaa mahdollisesta voitostasi. Mikäli osaat, anna samalla minulle edes yksi vinkki matkoilla kuvaamiseen. (Mutta ilman vinkkiäkin saat siis osallistua!)

Arvon onnellisen voittajan oman vuorotteluvapaani aluksi lauantaina 20.2.2016 klo 12.00 eli siihen saakka on aikaa osallistua.Tämän blogitekstin kuvat ovat tällä kertaa uudella kameralla kuvattuja (paitsi kuvat uudesta kamerasta) ja aika lailla sekavia aiheeltaan. Olen yrittänyt lähinnä vain etsiä erilaista kuvattavaa.

Onnea arvontaan!!

12 kommenttia:

 1. Hei!
  Löysin siun blogisi aamusta ja nyt on mennyt aika lukiessa.
  Ihania reissuja ja jään ilolla seuraamaan mitä jatkossa tapahtuu☺
  Kaikkea hyvää

  VastaaPoista
 2. Matkoilla ainakin nähtävyyksiä kuvatessa hyvä zoomi on ehdoton. Itsellä 15xzoom,joka riittää aika hyvin. Tosin haaveissa Lumix TZ-60-pikkupokkari,jossa 30xlaajakulmazoom. Terv. Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Elina! Zoomi on tosiaankin ehdoton, pienessä Canonissani on 10xoptinen zoom ja se on riittänyt hyvin.

   Poista
 3. Ei mitään fiksua vinkkiä jaettavaksi.

  VastaaPoista
 4. Moi Pirita, Taija H. tässä. Osallistun kirja-arvontaan. Löydät minut Facebookista (jos satun voittamaan :))

  Vinkki matkakuvaamiseen: GoPro-laajakuvakamera on ihan ihan ehdoton, sillä hoituu varsinkin selfiet mallikkaasti hienojen nähtävyyksien edessä.

  Laitoin muuten juuri matkalla ottamiamme selfieitä eteisen seinälle kehyksiin. Mustavalkokuvia perheestä Eiffelin tornin, Brandenburgin portin, Big Benin ynnä muiden nähtävyyksien äärellä. Siitä tuli kiva kollaasi. Lisäksi matkalla otettuja maisemakuvia on kiva pitää tietokoneen vaihtuvina taustakuvina. Työpäivänäkin voi fiilistellä ja muistella kivoja matkoja, ja kokouksissa kun tykittää seinälle, kuvat ovat usein hauska keskustelun avaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta, Taija! Ja hyvä idea tuo taustakuva. Laitankin syksyllä työkoneelle jonkun upean matkakuvan.

   Poista
 5. Hitsit, mun kuvavinkkini menee vähän nurinkurisesti eli mahdollisimman pieni ja kevyt kamera mukaan matkalle, niin tulee sitten niitä kuvia otettua. Järkkäri kun tuppaa jäämään päiväksi hotellille tms..
  Mukana kirja-arvonnassa.
  vuosikerta (at) live (piste) fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, Vintagentti! Tuota hieman itsekin olen pelännyt järkkärin kanssa, mutta Australiaan otamme molemmat kamerat mukaan ja pikkukameran saan laitettua vaikka käsilaukkuun.

   Poista
 6. Osallistun arvontaan :). Oma vinkkini kuvauksessa on asettua kuvaamaan rohkeasti eri kulmista. Vähän kun kyykistyy, nousee penkille tms. voi saada mielenkiintoisia otoksia. Kuvan sommitteluun kannattaa myös käyttää vähän aikaa ja vaivaa.
  Odotatko kesää? ;) Sieltä minut löytää.

  Ruislintu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos osallistumisesta, Ruislintu! Todellakin odotan kesää yhtä suurella innolla kuin aikoinaan häitäni. <3

   Ja kiitos vinkistä!

   Poista

Jätä kommenttisi tai terveiset...