tiistai 16. helmikuuta 2016

Mistä viisumi Australiaan?

Nyt, kun Australian -matkaamme on reilut kolmisen viikkoa, alkaa olla vähitellen tarvetta tarkistaa, että kaikki matkaan liittyvä paperityö on tehty. Samalla olemme muistelleet aiempia Australian -matkojamme.

Sydneyssa joukkoliikenteeseen kuuluvat lautatkin.

Australia on maa, johon suomalaisetkin tarvitsevat viisumin. Sen hankkiminen on onneksi vuosien varrella tullut helpommaksi. Kari kävi ensimmäisen kerran Australiassa 1990-luvun taitteessa ja asuikin jonkin aikaa Adelaidessa, kun teki tohtorinväitöstyötään. Tuohon aikaan viisumin sai ainoastaan Australian -suurlähetystöstä Tukholmasta, jonne piti lähettää passi. Tämä vei tietenkin paljon aikaa ja matkaan pitikin valmistautua ajoissa.

Kolme sisarta Sydneyn Blue Mountainsilla.


Matkustimme yhdessä Australiaan joulukuussa 2006. Tuolloin viisumin sai jo ostettua netin välityksellä, joten riitti, kun näpytteli passin tiedot koneelle. Tällä hetkelläkin esim. Googlen kautta löytyy lukuisia sivustoja, jotka tarjoavat viisumia Australiaan.

Blue Mountainsin maastopalojen jälkiä (ei siis ruskaa).


eVisitor -viisumilla voit lomailla Australiassa sekä tehdä liikematkoja. Se on voimassa 12 kuukautta kerrallaan ja maassa voi viipyä enintään 90 päivän ajan. Töitä sillä ei ole lupa tehdä, mutta meille turisteille siis kätevä vaihtoehto.

Eukalyptuspuu Kurandan sademetsässä.


Kannattaa kuitenkin olla tarkkana, kun viisumia lähtee hankkimaan. Itsekin olin jo klikkaamassa linkkiä, joka lupasi viisumit hintaan 9.95 AUD. Toisessa linkissä löytyi suomenkielinen sivusto ja viisumin hinnaksi ilmoitettiin 59 euroa. Melkoista vaihtelua hinnoissa, eikö vain?

Kuranda Scenic Railway tarjoaa huikeita näkymiä.


Kaikki tämä on kuitenkin suurta bisnestä ja kutsuisin sitä jopa turistien huijaamiseksi. eVisitor -viisumin kun saa haettua täysin ilmaiseksi Australian rajavalvontalaitoksen sivulta. Minulla ainakin suu loksahti auki, kun tajusin, että todennäköisesti moni matkaaja menee tässä kohtaa halpaan ja maksaa viisumistaan.

Viinitila Hunter Valleyssa.

Onneksi minulla oli aikaa tutkia eri vaihtoehtoja ja ilman muuta hankin viisumit täysin ilmaiseksi. Ja koska uskon suunnitteluun ja asioiden hoitamiseen ajoissa, hankin ne jo viime marraskuussa. Hain viisumeita 8.11. ja päätös tuli sähköpostiin seuraavana päivänä.

Tänään ilmoitin viisumien tiedot lentoyhtiölle, joten täällä alkaa kaikki olemaan valmista. Kari on käynyt vaihtamassa dollareita matkallemme ja nyt vaan sitten odotellaan...

Muista, että kirja-arvonta on edelleen käynnissä, käy osallistumassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi tai terveiset...