keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Ihan täydellinen päivä, Just a Perfect Day | Jacob's Creek Wines, Barossa Valley

Viinitilaretkemme jatkui edelleen hyvissä käsissä eli Steve toimi kuskina ja me ihailimme maisemia takapenkillä. Toinen kohteemme Barossassa on yksi alueen suurimmista viinintuottajista, Jacob's Creek. Vuonna 1847 perustettu yhtiö tunnetaan myös nimellä Orlando Wines. Nimi Jacob's Creek tulee pienestä purosta, jonka laidoille saksalainen Johann Gramp istutti ensimmäiset viiniköynnöksensä.

Our winery tour continued in good hands; Steve was still driving and we admired the scenery in the back seat. Our second winery in Barossa is one of the largest wine-makers of the region, Jacob's Creek, a.k.a. Orlando Wines, founded in 1847. German-born Johann Gramp planted his first grape vines along the banks of a small creek named Jacob's Creek, hence the name.









Meillä oli sovittuna treffit keskipäivälle kansainvälisen pr-johtajan Ruth Harrisin kanssa. Me olimme hieman myöhässä (kuten koko päivän, syy oli meidän, ei Steven) ja kun pääsimme perille, meidät otettiin vastaan todella lämpimästi. Ruth kertoi yleensä tekevänsä töitä työpöytänsä takana, joten hänellekin oli mukava päästä toimistosta pois.

We had a set up meeting at noon with Ruth Harris, Global Public Relations Manager. We were a bit late (as we were the entire day, it was totally our fault, not Steve's) and when we arrived, Ruth made us feel very welcome. She told us that normally she works behind her desk and it was a nice opportunity to get out from the office.




Jacob's Creekin vierailijakeskus on iso lasirakennus, joka kuitenkin maastoutuu hyvin ympäröivään luontoon. Keskuksen edestä olisi saanut lainata polkupyöriä viinitilalla kiertelyyn, mutta meillä ei tällä kertaa ollut siihen aikaa. Jälleen siis yksi syy palata takaisin... Keskuksessa vierailee vuosittain noin 170 000 kävijää. Kun me olimme siellä, ei ruuhkaa juurikaan ollut johtuen varmaankin siitä, että me olimme liikkeellä arkipäivänä.

Jacob's Creek Visitor Centre is a big glass building that fits perfectly into its surroundings. There were bikes to borrow so you could go around the winery but we didn't have time for that. One more reason to go back some day... About 170,000 people visit the Centre every year. When we were there, there was only a few people but it's probably because we were there on a weekday.




Kävimme ulkona ihailemassa maisemia ja katsomassa viiniköynnösten eroja. En ole suoranainen viherpeukalo ja minulle ainakin tuli uutena tietona se, että eri lajikkeiden köynnökset eroavat paljonkin toisistaan, esimerkiksi lehtien ja rypäleterttujen muoto vaihtelee. Tähän aikaan vuodesta jäljellä oli enää kuivuneita rypäleitä, mutta niistäkin pystyi eron näkemään.

We also went out to admire the scenery and see the differencies in grape vines. I don't exactly have a green thumb and it was all new to me that different grape vines vary a lot, for example the shape of the leaves and the grape punch varies. This time of year, there were only some dry grapes left but it was still easy to see the differencies.




Sitten päästiin asiaan eli maistelemaan viinejä. Monet Jacob's Creekin viineistä olivat meille tuttuja entuudestaan, mutta mukavia uutuuksiakin maistelimme. Aasian -markkinoiden kasvun myötä viinintuottajat ovat alkaneet suunnitella aasialaisille ruoille sopivia viinejä. Maistelimme kahta näistä: Jacob's Creek Lamoon on thai-keittiön herkuille luotu punaviini, jossa rypäleinä on shiraz ja grenache ja Jacob's Creek  Wah puolestaan sushille suunniteltu valkoviini. Suosittelen tutustumaan molempiin, me kokeilemme näitä varmasti kesän aikana kotona.

After that things started happening and we got to taste some wines. Many wines from Jacob's Creek were familiar to us already but we also got to taste some new products. As the Asian market is growing rapidly, many winemakers have started to design wines to go with Asian cuisine. We tasted two such wines: Jacob's Creek Lamoon, a red wine (blend of shiraz and grenache) made especially for Thai cuisine and Jacob's Creek Wah, a white wine for sushi. I highly recommend to explore them both, I know we certainly will during the summer.




Pääsimme myös maistelemaan (ehkäpä ensimmäisinä suomalaisina) Suomeen tulevaa uutuutta Jacob's Creek Double Barrelia. Kyseessä on punaviini shiraz-rypäleistä (lempparini!) ja normaalikypsymisen jälkeen viini siirretään sisältä hiiltyneisiin viskitynnyreihin. Tästä tulee rutkasti lisää makua viinille, joten nuorikin viini maistuu helpostikin parisen vuotta vanhemmalta.

We also got to taste (probably as first Finns) a new product coming to Finland: Jacob's Creek Double Barrel. It's a red wine made with shiraz grapes (my fave!) and after a normal ripening, it is transferred to charred whisky barrels. This adds a lot of flavour so even a young wine tastes easily a few years older than it should.




Maistelun jälkeen pääsimme vielä lounaalle Ruthin kanssa. Barossan alueen asuttivat aikoinaan saksalaiset ja heidän perintönsä näkyy vielä alueen ruokakulttuurissa. Me maistelimme alkupaloina paikallisia leikkeleitä ja sen jälkeen nautimme lampaankaretta. Alkuruoan kanssa joimme kuohuviiniä ja pääruoan kanssa omaa ikisuosikkiani, Jacob's Creek Centenary Hillia. Tätä viiniä sai aikoinaan Viking Linelta, mutta ei enää. Onneksi saimme pullon mukaamme kotiin vietäväksi.

After the tasting, we had lunch with Ruth. Barossa Valley was first colonised by Germans and their heritage lingers on in the food culture of the region. We had some amazing cold cuts as our appetizer paired with sparkling wine and for our main course, we had some lamb with my all-time favourite, Jacob's Creek Centenary Hill Shiraz. We used to get this wine onboard Viking Line, but not any more. Luckily we received a bottle to take home with us.




Otsikon mukaisesti meillä oli aika lailla täydellinen päivä. Palaan varmasti tähän täydelliseen hetkeen syksyn synkkinä hetkinä, kun mikään ei tunnu sujuvan. (Ja päivämme muuten jatkui tästä vielä...)

As the title suggests, we truly had a perfect day. I'll most likely go back to this perfect moment during the gloomy days of autumn when nothing seems to go my way. (And our day continued from this...)




*Tämän vierailun meille tarjosi Jacob's Creek Wines. This visit was sponsored by Jacob's Creek Wines.




2 kommenttia:

  1. Kuulostaa kyllä erinomaiselta päivältä! Tuo viskitynnyreissä kypsytetty viini täytyy päästä testaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos onnistuin jotenkin edes siirtämään sanoiksi täydellisen päivämme Barossassa.

      Poista

Jätä kommenttisi tai terveiset...