sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Bhutanista Karibialle kävellen kolmen päivän aikana

Alkuun pieni toteamus: selkeytin tekstieni tunnisteita ja sen vuoksi osa vanhoista teksteistä hyppäsi tähän tammikuulle. 

Huh! Viimeiset kolme päivää olen kiertänyt maailmaa Helsingin Messukeskuksessa. Matka 2016 -messut ovat omalta kohdaltani takana päin ja nähtävää oli niin paljon, että läheskään kaikilla osastoilla ei ehtinyt pysähtymään. Valitettavasti.Aloitin oman messu-urakkani jo torstaina, jolloin paikalla olivat ainoastaan ammattilaiset ja me bloggaajapassin saaneet. Asiat tärkeysjärjestyksessä, kuten sanotaan, joten aloitin oman erittäin mieluisan urakkani Sun & Sea -alueelta, jossa esillä olivat Karibian alueen saaret ja valtiot sekä Risteilykeskus ja We Love Cruises. Jälkimmäisestä matkatoimistosta löytyikin pari virkailijaa, jotka ovat lähdössä samalle risteilylle kanssamme Sydneysta. Nyt on siis jo kahdet tutut kasvot laivalla (omiemme lisäksi).
Sun& Sea -osastolla oli myös Royal Caribbean -lava, jossa oli ohjelmaa laidasta laitaan. Itse istuin kuuntelemassa Tony Pokkisen esitystä Karibian-risteilyistä ja katsomassa kaunista balilaista tanssia. Royal Caribbeanin Pool Bar oli myös varsin kutsuva, mutta drinkkien sijaan keskityin tällä kertaa ohjelmaan. 

Sun & Sea -osasto on aina ollut suosikkini Matkamessuilla värikkyytensä ja tunnelmansa vuoksi. Tänäkin vuonna vietin eniten aikaa siellä nauttien hulinasta ja huojuvista palmuista.Messujen partnerimaana oli tänä vuonna Espanja ja kannoinkin kotiin paljon oppaita ja karttoja kevättä varten. Costa Blanca tuli jo hieman tutummaksi ja Andalucian sekä Valencian provinssien tarjontaan pitää tutustua vielä tarkemmin. Messuille tulijoita ilahdutti valtava Espanjan kartta, josta löytyi qr-koodeja antamaan lisätietoa eri alueista. Itse leikin jättiläistä ja valloitin koko Lanzaroten.
Ja niille, jotka eivät vielä toistaiseksi pidä lentämisestä, suosittelisin Finnairin uusia A350-koneita. Messuilla oli esillä economy -luokan istuimia sekä business-luokan istuin, joka yötilassa kääntyy kokonaan vaakatasoon 190 cm pitkäksi sängyksi. Koneen valaistus on suunniteltu siten, että esimerkiksi ruokailun aikana valot tehostavat ruokailun tunnelmaa ja Suomen rajalle saapuessa matkustamon katossa alkaa uskomaton revontuliesitys, johon liittyy myös ääniä, esimerkiksi lohkeavia jäitä tms. Pelkästään tämä kuvailu sai minut ihmetyksen partaalle, joten miltä se näyttäisikään lentokoneessa istuen matkatunnelmissa. Todella hieno innovaatio!
Onneksi ehdin myös tutustumaan muihin bloggaajiin. Soneran tarjoamilla Roam Like Home -etkoilla torstaina oli aikaa pysähtyä ja jutella toisten matkabloggaajien kanssa (ja tyhjentää pari kuohuviinilasia). Samoin lauantaina tapasin bloggaajia Travel Bloggers Give Back -kirppiksellä sekä Caravan -messujen bloggaajakierroksella. Erityisen huolella kuuntelin Inside the Travel Labin Abigail Kingia, jonka esitys oli kiinnostava ja mukaansa tempaavan mielenkiintoinen.


Kuvassa minulle tehdään vesiputouslettiä (vielä kun sellaisen osaisi itsekin tehdä) ja Unagidonin Lotta on meikkaajan käsittelyssä. Unagidon sijoittui Cisionin TOP-10 -matkailublogeihin tammikuussa 2016 ja olen todella iloinen, että pääsin hieman tutustumaan Lottaan.

Vietin Matkamessuilla yhteensä noin 16 tuntia ja vaikka tällä hetkellä on aika uupunut olo, niin olo on kuin mukavan matkan jälkeen. Virtuaalimatkailukin innostaa ja tulihan siellä hieman heräteostoksiakin tehtyä, niistä lisää myöhemmin...

Ehditkö käydä tänä vuonna Matkamessuilla? Mikä oli sinun mielestäsi messujen parasta antia?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi tai terveiset...