keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Tarvitseekohan lähteä telttaostoksille?

Oletteko huomanneet, että matkatoimistojen valmismatkat tuntuvat tulevan myyntiin aina vain aikaisemmin? Tällä hetkellä myydään jo aktiivisesti seuraavaa talvikautta ja jotkut matkat ovat jo loppuunmyytyjä, ainakin joulun aikaan.

Minigolfkentältä oli upeat maisemat suoraan merelle.


Itsekin olen usein liikkeellä heti, kun matkat tulevat myyntiin. Opettajan ammatissa on suurena etuna se, että tietää aika pitkälle eteenpäin lomien ajankohdat tarkalleen. Moni etsii samanlaisia matkoja kuin mekin, eli edullisia valmismatkoja rauhallisissa, pienissä hotelleissa, joten jos sellaista kaipaa, pitää toimia nopeasti, kun matkat tulevat myyntiin.

Jotkut ovat toki jo sitä mieltä, että seuraava sesonki tulee myyntiin liian aikaisin, mutta eiköhän tämä trendi jatku niin kauan kuin kysyntää riittää. Ei kai matkoja laitettaisi niin aikaisin myyntiin, jos ne eivät menisi kaupaksi.

Oma tyylinäytteeni puttaamisessa.
Jaloissa täysin tyylittömät (mutta mukavat) sukat ja sandaalit.


Kuten aiemmin tässä kuussa kirjoitin, ostin meille Lanzaroten -lennot joulukuulle. Ajattelin, että ostan lennot nyt ja keskityn hieman myöhemmin (eli viimeistään maaliskuussa) majoituksen varaamiseen. Itse olen ollut siinä uskossa, että omatoimimatkojen kohdalla ei ole aivan niin kiire varausten suhteen, mutta arvatkaapa mitä: suurin osa kohtuuhintaisista, alle 50€/yö, majoituksista oli jo varattu!

Las Palmeras, jossa majoituimme viime lomallamme ja josta kirjoitin arvioni, oli loppuunmyyty. Samoin moni muu hotelli. Olenkin viettänyt viikon verran iltapäivät ja illat tiiviisti tietokoneen äärellä etsien meille joko hotellia tai huoneistoa.

Herra L, meidän perheen golffari.
Hänestä on näköjään maalattu kuvakin.


Suurin ärsytykseni tässä vaiheessa on se, että monella sivustolla majoitus oli kalenterista katsottuna vapaa, mutta kun laitoin sähköpostia omistajille, sain vastauksen, että heillä on jo alustava varaus tuolle ajalle. Näin kävi ainakin neljän huoneiston kohdalla.

Miksi ihmeessä niitä alustavia varauksia ei laiteta kalenteriin? Sen vuoksihan se kalenteri on siellä sivustolla. Olisin säästänyt sekä omaa että asunnon omistajien aikaa sillä, että minun ei olisi tarvinnut tiedustella lisätietoja asunnoista.

Tiedättekö, miten käy, kun pelaa biljardia fysiikanopettajaa vastaan?
Jep. Häviää joka kerta.

Koska Lanzarotella on paljon brittituristeja, hain majoitusta lähinnä OwnersDirect - sivustolta. Lopulta löysinkin sieltä meille sopivan huoneiston, joka oli jopa vapaa haluamaamme aikaan, ja varasin sen saman tien. Tarkkaa sijaintiakaan ei tarvinnut miettiä, koska kävelimme noiden huoneistojen ohi lähes joka päivä viime matkallamme.

Otsikon telttaa ei siis tarvita mukaan, onneksi. Nyt sitten vain odotellaan joulukuuta ja toivotaan yhtä hyvää tuuria säiden suhteen kuin viime jouluna.

Kuvista sen verran, että ajattelin postanneeni jo riittävän monta luontokuvaa Lanzarotelta, joten tällä kertaa laitoin kuvia meidän matkaharrastuksistamme. Näitä pelaamme aina, kun matkoilta löydämme siihen mahdollisuuksia. Upeimmat minigolfmaisemat ovat ehdottomasti Royal Caribbeanin risteilyaluksilla, tosin vesiesteet ovat tavallista suurempia.

Miten aikaisin itse varaat matkan? Ihmetteletkö aina vain aikaistuvaa uuden matkailusesongin myynnin aloitusta?

2 kommenttia:

 1. Minulle kävi samalla tavalla kuin sinulle. Majoitusta etsiessäni (Teneriffalta), vsrauskalenterissa oli vapaata, mutta sähköpostiin vastattiin ajankohdan olevan varattu.

  Www.koivupalmu.blogspot.gi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo harmittaa minua edelleen, etenkin kun löysin meille parikin unelmamajoitusta ja molempiin sain vastauksena, että ovat varattuja.

   Poista

Jätä kommenttisi tai terveiset...