sunnuntai 28. elokuuta 2016

Muutama tunti Tabarcan saarella

Torreviejassakin riittää näkemistä, mutta sieltä kannattaa myös lähteä päiväretkille kaupungin ulkopuolelle. Cartagenan -retkestä kirjoitin jo aiemmin, kävimme siellä kahteen otteeseen, mutta teimme myös muita retkiä silloin, kun meillä oli auto käytössä. Tabarcan saari

Tabarcan saari on pienin pysyvästi asutettu saari Espanjassa ja vuoden 2011 väestönlaskun mukaan siellä asui 68 henkilöä. Hallinnollisesti Tabarca on osa Alicanten kaupunkia. Sinne pääsee veneellä Alicantesta, Torreviejasta ja Santa Polasta.Alicanteturismon video Tabarcasta:

Me lähdimme saarelle Santa Polasta, koska veneitä kulki useammin kuin Torreviejasta ja matka-aika veneessä oli suhteellisen lyhyt. Kärsin aina välillä matkapahoinvoinnista etenkin merellä ja näin saimme minimoitua matkan haitat.

Santa Polan satamassa on pysäköintialue, joka on tosin aika kallis verrattuna esimerkiksi Torreviejan keskustan pysäköintialueisiin. Meidän vuokra-automme oli parkissa reilut viisi tuntia ja maksoi suunnilleen kympin.


Kilpailevia yrityksiä on monia Santa Polan satamassa, me valitsimme kuvassa näkyvän punaisen veneen. Osittain siksi, että taustalla näkyvään oranssiin alukseen oli menossa suunnilleen sata koululaista. Liput kannattaa ostaa vasta satamasta, sillä meno-paluun sai ainakin toukokuun lopussa paikan päältä halvemmalla kuin netistä.

Tässä matkaseurueemme, etualalla Karin tytär Tanja sulhasensa Samin kanssa.Laivamatka meni nopeasti, mutta tyrskyjä oli sen verran, että kovin pidempää matkaa en olisikaan halunnut. Perille päästyämme lähdimme kiertämään saarta ja tekemään hieman matkamuisto-ostoksia. Mikään ostoskeidas Tabarca ei ole, kauppoja oli muutama, samoin ravintoloita.Saari oli nopeasti kierretty ja erityisesti ihailimme kirkasta vettä saaren ympärillä. Saarta ympäröivät vedet on julistettu suojelualueeksi vuonna 1986 ja veden alle on rakennettu keinotekoinen riutta suojelemaan vesistön eläimistöä ja kasveja.

Saarella ei ole paljon tekemistä, mutta jos siellä haluaa viettää päivän, kannattaa ottaa rantapyyhe ja uima-asu mukaan ja siirtyä rannalle, kun saari on kierretty. Mahtavia maisemia löytyy ympäri saarta ja mekin kuvailimme ahkerasti.

Isä ja tytär. <3


Muistathan, että blogillani on sivu myös Facebookissa ja voit seurata Omatoimisen pakettimatkailijan menoa myös Instagramissa ja Twitterissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä kommenttisi tai terveiset...